MotoHouston.com MotoHouston.com
Register Members List Member Map Media Calendar Garage Forum Home Mark Forums Read

Go Back   MotoHouston.com > Technical > How To's and Q & A's
Forgot info?

Welcome to MotoHouston.com! You are currently viewing our forums as a guest which gives you limited access to the community. By joining our free community you will have access to great discounts from our sponsors, the ability to post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, free email, classifieds, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free, join our community!

Register Today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.


Like us on Facebook! Regular shirt GIVEAWAYS and more

Advertisement

Reply
Share This Thread: 
Subscribe to this Thread Thread Tools
Old 03-12-2009, 12:58 PM   #1
epofhouston
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Heights
Feedback Rating: (3)
Posts: 141

Experience: 4 years

Bike(s):
06 Fz6









f4i choke problem

So last night I was going to take my f4i out for a spin before the rain. I started the bike and it didn't rev up like it used to. Normally, the bike is FI so the automatic choke should rev the bike to the around 3000 RPM before it warmed up. It was barely running, I gave it a lil gas to rev it up and started in gear. The bike would die if the RPM is low. When I started it again, I have to give it a lil gas before it can started. It acted like the choke is not kicking in.

The problem seeemd to go away after the bike warmed up to around 160degF. Anybody knows what wrong with the bike? Thanks for the help.
epofhouston is offline   Reply With Quote
Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F4i fuel problem JBIRD5363 General Discussion (Moto Related) 9 05-17-2010 08:18 PM
f4i problem need help LLanera Stunters Lounge 121 04-30-2009 03:06 PM
f4i starting problem.. HELP!! ON1WHEEL How To's and Q & A's 3 03-30-2009 05:36 PM
f4i starting problem.. HELP!! ON1WHEEL General Discussion (Moto Related) 21 03-20-2009 05:15 PM
F4i problem solving..... Mr. Unassailable How To's and Q & A's 82 01-02-2007 08:59 AM
Advertisement
Old 03-12-2009, 01:00 PM   #2
klassik
Senior Member
 
klassik's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Rosharon Tx
Feedback Rating: (2)
Posts: 7,984

Experience: 10+ years

Bike(s):
929
rnz450








was your fi light on?
__________________
www.teamstunters.com
klassik is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2009, 01:01 PM   #3
epofhouston
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Heights
Feedback Rating: (3)
Posts: 141

Experience: 4 years

Bike(s):
06 Fz6









The FI went on the first time the bike died but it went away when I restarted the bike. Then it stayed off after that.
epofhouston is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2009, 01:05 PM   #4
DLSGAP
Whats the "Dragon"
 
DLSGAP's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Midlothian, TX
Feedback Rating: (0)
Posts: 361

Experience: 10+ years
Trackdays: 10+

Bike(s):
'11 FZ8









shot in the dark. check your fuel filter. Its obviously a fuel/air issue. the FI light came on when it died because the fuel system lost pressure at the injectors. you may have to replace an injector if not all 4, but i'd start with the filter first.
DLSGAP is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2009, 01:06 PM   #5
klassik
Senior Member
 
klassik's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Rosharon Tx
Feedback Rating: (2)
Posts: 7,984

Experience: 10+ years

Bike(s):
929
rnz450








Quote:
Originally Posted by DLSGAP View Post
shot in the dark. check your fuel filter. Its obviously a fuel/air issue. the FI light came on when it died because the fuel system lost pressure at the injectors. you may have to replace an injector if not all 4, but i'd start with the filter first.
i would maybe believe that. check filter first and then let me know how the bike is running. smooth or too much fuel or too little?
__________________
www.teamstunters.com
klassik is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2009, 01:07 PM   #6
klassik
Senior Member
 
klassik's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Rosharon Tx
Feedback Rating: (2)
Posts: 7,984

Experience: 10+ years

Bike(s):
929
rnz450








but generally if its a fuel air isue and no error light pop up its the injectors. this goes for just about every fi vehicle i have ever worked on
__________________
www.teamstunters.com
klassik is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2009, 01:13 PM   #7
epofhouston
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Heights
Feedback Rating: (3)
Posts: 141

Experience: 4 years

Bike(s):
06 Fz6









I'll replace the fuel filter than, hope it's not a injector problem. I'll keep yall up to date.
epofhouston is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Advertisement


All times are GMT -5. The time now is 06:00 AM.


MotoHouston.com is not responsible for the content posted by users.
Privacy Policy