MotoHouston.com MotoHouston.com
Register Members List Member Map Media Calendar Garage Forum Home Mark Forums Read

Go Back   MotoHouston.com > Technical > How To's and Q & A's
Forgot info?

Welcome to MotoHouston.com! You are currently viewing our forums as a guest which gives you limited access to the community. By joining our free community you will have access to great discounts from our sponsors, the ability to post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, free email, classifieds, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free, join our community!

Register Today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.


Like us on Facebook! Regular shirt GIVEAWAYS and more

Advertisement

Reply
Share This Thread: 
Subscribe to this Thread Thread Tools
Old 11-28-2008, 10:00 PM   #1
The Fester
Doing it for Johnny.
 
The Fester's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Galveston tx
Feedback Rating: (0)
Posts: 95

Experience: 10+ years
Trackdays: 1

Bike(s):
78 shovel
1979 yamaha XS650








Bike wont start..

ok got a 07 gixxer 750 i was hit by a car on it. now i cant get it to do anything when i turn the the no lights nothing. the ign.wire was busted but was fixed all the fuses are good what else could it be?
The Fester is offline   Reply With Quote
Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bike wont start! Sebadat How To's and Q & A's 46 12-09-2012 09:35 PM
Bike wont start Azylum General Discussion (Moto Related) 32 12-12-2010 10:18 PM
first bike wont start yz117 General Discussion (Moto Related) 13 03-14-2010 11:11 AM
bike wont start, help! SPHINX How To's and Q & A's 29 05-13-2008 07:57 AM
HELP my bike wont start 9teeneighty3 General Discussion (Moto Related) 8 10-28-2007 10:25 AM
Advertisement
Old 11-28-2008, 10:04 PM   #2
ThomasNinja650
SSG Coleman
 
ThomasNinja650's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bryan/College Station
Feedback Rating: (2)
Posts: 16,277

Experience: 10+ years

Bike(s):
2007 Kawasaki Ninja 650-R









Have you checked the battery?
__________________
For those looking to give back to Texas and serve those in times of need, Join the Texas State Guard.
Locate a Recruiter http://www.gotxsg.com/join.php
ThomasNinja650 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 10:04 PM   #3
Mellow Moon
Super Nurse
 
Mellow Moon's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: SE Houston
Feedback Rating: (0)
Posts: 926


Bike(s):
'93 Katana









Send a message via MSN to Mellow Moon
ask Kingralph
__________________
mellowmoonsigcopy
Mellow Moon is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 10:16 PM   #4
vmaxgirl
LSTD Mafia Princess
 
vmaxgirl's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Splendora
Feedback Rating: (0)
Posts: 6,505

Experience: 10+ years
Trackdays: 10+

Bike(s):
1994 Vmax 1200
Honda 50 (Fuglee)
2012 ZX10r


Member Garage


Check all of you connections to the battery and who fixed the ignition wire? Have you checked out the ignition itself?
__________________
If people insist on acting like idiots, I must insist on treating them like idiots.
vmaxgirl is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 10:17 PM   #5
ThomasNinja650
SSG Coleman
 
ThomasNinja650's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bryan/College Station
Feedback Rating: (2)
Posts: 16,277

Experience: 10+ years

Bike(s):
2007 Kawasaki Ninja 650-R









Have you checked the battery?
__________________
For those looking to give back to Texas and serve those in times of need, Join the Texas State Guard.
Locate a Recruiter http://www.gotxsg.com/join.php
ThomasNinja650 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 10:49 PM   #6
The Fester
Doing it for Johnny.
 
The Fester's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Galveston tx
Feedback Rating: (0)
Posts: 95

Experience: 10+ years
Trackdays: 1

Bike(s):
78 shovel
1979 yamaha XS650








Yea batterys hot. The wire that got cut was the yellow-blk wire coming out the ign.
The Fester is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 11:10 PM   #7
MudBug
Banned
 
Join Date: Jan 2008
Location: Most northern tip of the southside
Feedback Rating: (3)
Posts: 20,878

Experience: 6 years
Trackdays: 6

Bike(s):
1994 kawi zx7
1991 DR250



Member Garage





User is banned

.
MudBug is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 11:48 PM   #8
The Fester
Doing it for Johnny.
 
The Fester's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Galveston tx
Feedback Rating: (0)
Posts: 95

Experience: 10+ years
Trackdays: 1

Bike(s):
78 shovel
1979 yamaha XS650








I havent checked the main fuse.. Where is it located anybody'?
The Fester is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2008, 11:57 AM   #9
CaligoneTx
Forest Gnome Tour Guide
 
CaligoneTx's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Valhalla
Feedback Rating: (1)
Posts: 21,558

Experience: 10+ years

Bike(s):
Triumph 675r
Ducati 748
Hyosungs (250r + 650r)
Honda 900rr
Suzuki Busa1300r (+2 bikes)






Send a message via AIM to CaligoneTx Send a message via Yahoo to CaligoneTx
do you hear the fuel pump turn on?

im assuming no crank also...

check the continuity of all the cut outs(kickstand/clutch/neutral)


get a dvom and schematic and most of these can be checked at the neg cable(disconnected) and ECM.
__________________
triumphsig
CaligoneTx is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 01:10 PM   #10
ALEXD
HOUSTUNNAS
 
ALEXD's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: KATY\ HOUSTON\CYPRESS
Feedback Rating: (3)
Posts: 1,661

Experience: 3 years

Bike(s):
05 R6
SOLD-00 GSXR 750 StreetFighter
SOLD- 99 GSXR 600
SOLD-01 YAMAHA R6
03 600 RR






when you turn the key listen for the humming if you dont hear it your fuel pump isnt working have you checked your tip over sensor as well if your pump is turning on get to good sized pieces of wire touch them to your battery positive and negative and the other to your selenoid on your subframe this is the round or cylinder shaped box with positive and negative connected to them when you connect them your bike should turn on and this means your switch isnt getting power or is short or something if you connect them and it doest spark that means its electrical so check all through your harness
ALEXD is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 02:26 PM   #11
Jason_Canuck
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Feedback Rating: (3)
Posts: 3,829

Experience: 6 years

Bike(s):
A black one
and a red one








I haven't read other posts, but I suspect tip over sensor.
__________________
Vegans are eating the solution to global warming!
Jason_Canuck is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Advertisement


All times are GMT -5. The time now is 10:03 AM.


MotoHouston.com is not responsible for the content posted by users.
Privacy Policy