Register Members List Member Map Media Calendar Garage Forum Home Mark Forums Read

Go Back > General Discussion > General Discussion (Moto Related)
Forgot info?

Welcome to! You are currently viewing our forums as a guest which gives you limited access to the community. By joining our free community you will have access to great discounts from our sponsors, the ability to post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, free email, classifieds, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free, join our community!

Register Today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

FREE MH Decals by MAIL!


Share This Thread: 
Subscribe to this Thread Thread Tools
Old 10-14-2008, 12:31 PM   #1
Dark Knight
darkknight's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: Sugar Land
Feedback Rating: (0)
Posts: 27

Experience: 6 years

2003 600RR (08-10)
2008 R1 (10-12)
2010 R1 (13-Present)

HID light problems... help

I recently had HIDs put in for my low beam and high beam on my cbr at E RACE Performance. SInce then, I keep my high beam switch on. Everything was fine for the first couple of weks, then the low beam started giving me problems. Now it turns on about half the time, I have the turn off then turn on the bike again to turn it on sometimes. If i push the starter once the bike is on but the low beam light isnt, then it may turn on also (but this is really bad for the bike right).

ANyways so I contacted the guy and he said that theres nothing wrong this is jsut very common with bike HIDs. He told me to check up on the forums.. so does anyone else ever experience the same problems.

Also, it doesnt seem right that only the low beam gives me problems even though the high beam switch is ALWAYS on... So I'm thinking its just a bad ballast on the low beam bulb....
darkknight is offline   Reply With Quote
Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HID headlight/underbody light installation R.Strokes How To's and Q & A's 0 03-19-2013 06:49 PM
HID light kit 50% off Se7eN73 General Discussion (Moto Related) 18 04-01-2012 09:26 PM
hid light kit FastLife1K Performance and Modifications 11 04-17-2008 06:18 PM
HID PROBLEMS!!!! FasterFaster Performance and Modifications 14 11-19-2007 08:52 PM
'07 (or '06) gixxer 6 or 7 help - rpm indicator light (rev light/shift light) issanni How To's and Q & A's 9 02-27-2007 03:28 PM
Old 10-14-2008, 12:36 PM   #2
Busa Chairman of Posing
NoFear's Avatar
Join Date: May 2007
Location: Texas USA
Feedback Rating: (2)
Posts: 7,373

switch the ballast if you have a problem with the hight beam then its the ballast.
Originally Posted by melissa claire View Post
Busa club. why did you not mention that? that makes things all nice and peachy
Strength does not come from winning. Your struggles develop your strengths. When you go through hardships and decide not to surrender, that is strength-
NoFear is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 01:58 PM   #3
yellowjacket's Avatar
Join Date: Jul 2008
Location: NW Side
Feedback Rating: (6)
Posts: 2,897

Experience: 5 years
Trackdays: 6

2004 YZF-R1 *Street*
2003 CBR 600R *Track*

Send a message via AIM to yellowjacket
I had that problem.. it was the ballast it was 30bucks on ebay and the brand was gpthunder... works great and saves money but try switching ballast and to the light that won't turn on and make sure its not the bulb.. its all plug and play for hid conversions
yellowjacket is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 02:01 PM   #4
MH's ex fake mod
Princess's Avatar
Join Date: Mar 2006
Location: Clear Lake
Feedback Rating: (2)
Posts: 7,982

Experience: 6 years
Trackdays: 4

06 ZX-6R
09 Santa Cruz SL
Serotta Legend Ti

Send a message via AIM to Princess
My low beam won't come on after I turn the bike on every once in a while. I just turn the bike right back off and on, and it works just fine. Only happens about once every two weeks, so I don't worry about it.
Princess is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 02:07 PM   #5
noob rider
duggy's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: Houston, Texas
Feedback Rating: (6)
Posts: 836

Experience: 6 years
Trackdays: 2

06 GSX-R 600 trackbike
08 ZX-10R

Thats my buddy at e-race performance.

The HID problem happens to me too. I just turn the bike on with the low beam then turn on the high beam
duggy is offline   Reply With Quote

Thread Tools


All times are GMT -5. The time now is 05:47 AM. is not responsible for the content posted by users.
Privacy Policy