MotoHouston.com MotoHouston.com
Register Members List Member Map Media Calendar Garage Forum Home Mark Forums Read

Go Back   MotoHouston.com > Technical > How To's and Q & A's
Forgot info?

Welcome to MotoHouston.com! You are currently viewing our forums as a guest which gives you limited access to the community. By joining our free community you will have access to great discounts from our sponsors, the ability to post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, free email, classifieds, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free, join our community!

Register Today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.


Like us on Facebook! Regular shirt GIVEAWAYS and more

Reply
Share This Thread: 
Subscribe to this Thread Thread Tools
Old 08-29-2015, 06:08 PM   #1
Stancedsi
Member
 
Stancedsi's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Feedback Rating: (0)
Posts: 33












Kill switch problem possibly?

I will try to be as detailed as possible.
2004 gsxr 600
I literally started the bike 5 mins before the problem without a single issue. I adjusted my tps. I put my tank back on and when I turned the key then hit the kill switch to the on position no fuel pump prime no butterfly movement. Kickstand switch is ruled out I bypassed it wires are put together. Tilt sensor seems fine but I did not check it electrically. My kill switch is fine also because in the on position my bike cranks. In the off position it does not crank. Fuel pump is fine. With a jumper wire it runs. Long story short my bike is acting as if my kill switch is in the off position. As far as tilt sensor kickstand sensor and the kill switch on the handlebars I don't know anything else that stops fuel pump and stva from operating. Here is what throws me off. I tried to check for codes yet the bike will not go into dealer mode. In past experience I know the kill switch must be in the on position to get codes and tps level. Yet when I jump the 2 ports that I've always done nothing. My dash stays the same as if I didn't put it in dealer mode. I don't have access to a multimeter due to me moving.
Stancedsi is offline   Reply With Quote
Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running light kill switch brandontx How To's and Q & A's 15 06-20-2011 08:45 PM
Kill Switch? Higham General Discussion (Moto Related) 16 10-27-2010 04:31 PM
Kill switch? sixshooter1125 How To's and Q & A's 13 11-29-2007 09:34 AM
Advertisement
Old 08-29-2015, 06:43 PM   #2
Japawhat02
02 Tona
 
Japawhat02's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: P-land
Feedback Rating: (1)
Posts: 6,939

Experience: 3 years
Trackdays: 3

Bike(s):
2002 Daytona









take it apart and clean the contacts.
__________________
2002 Brittish Rocket
Japawhat02 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2015, 08:09 PM   #3
Sudo
Banned
 
Join Date: Aug 2013
Feedback Rating: (0)
Posts: 1,023












User is banned

.
Sudo is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2015, 08:46 AM   #4
Stancedsi
Member
 
Stancedsi's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Feedback Rating: (0)
Posts: 33












Quote:
Originally Posted by Japawhat02 View Post
take it apart and clean the contacts.

Which contacts do I clean? Inside the on/off switch?
Stancedsi is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2015, 09:25 AM   #5
Japawhat02
02 Tona
 
Japawhat02's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: P-land
Feedback Rating: (1)
Posts: 6,939

Experience: 3 years
Trackdays: 3

Bike(s):
2002 Daytona









Yes
__________________
2002 Brittish Rocket
Japawhat02 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2015, 09:54 AM   #6
Stancedsi
Member
 
Stancedsi's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Feedback Rating: (0)
Posts: 33












Nothing
Stancedsi is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2015, 01:17 PM   #7
Stancedsi
Member
 
Stancedsi's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Feedback Rating: (0)
Posts: 33












I jumped the 2 wires connecting my on off switch to the same result so does that rule out my killswitch
Stancedsi is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools


All times are GMT -5. The time now is 08:06 PM.


MotoHouston.com is not responsible for the content posted by users.
Privacy Policy