MotoHouston.com MotoHouston.com
Register Members List Member Map Media Calendar Garage Forum Home Mark Forums Read

Go Back   MotoHouston.com > Technical > How To's and Q & A's
Forgot info?

Welcome to MotoHouston.com! You are currently viewing our forums as a guest which gives you limited access to the community. By joining our free community you will have access to great discounts from our sponsors, the ability to post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, free email, classifieds, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free, join our community!

Register Today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.


Like us on Facebook! Regular shirt GIVEAWAYS and more

Advertisement

Reply
Share This Thread: 
Subscribe to this Thread Thread Tools
Old 03-22-2013, 12:31 AM   #1
aznconquerer
Senior Member
 
aznconquerer's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: south west houston
Feedback Rating: (1)
Posts: 421

Experience: 1-3 months

Bike(s):
1992 Honda VFR750 street fighter
1986 Yamaha FZ600 project bike








Starting Issue with VFR

alright question from a noob......im swaping the tail section of my bike so the bike has been sitting in the garage for about 2 to 3 weeks now....so i went to run the bike cause i didnt want the gas to stagnate in the carbs and clog it....of course i got everything pluged right the way they came but when i started the bike it seems like it wasnt getting any gas....then i keep starting it then suddenly it went "KABOOM" on the exhaust end....got a little startled a bit so i stop and waited the next day.....the next day i started it again and still making the sound and having a spark at the end of the exhaust.....HELP PLEASE!!!!!!!
aznconquerer is offline   Reply With Quote
Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting issue keengixxer How To's and Q & A's 5 03-25-2015 12:18 PM
Starting Problem 1996 Honda VFR youngblood2002 How To's and Q & A's 7 02-11-2012 05:58 PM
VFR Anyone? Jason_Canuck General Discussion (Moto Related) 6 09-17-2010 12:20 AM
f4i starting issue. v4lu3s How To's and Q & A's 3 08-02-2010 09:58 AM
My new VFR DvlRacer General Discussion (Moto Related) 63 10-22-2007 09:48 AM
Advertisement
Old 03-22-2013, 12:36 AM   #2
CraigRR
CMRA # 147
 
CraigRR's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Crosby
Feedback Rating: (3)
Posts: 8,868

Experience: 10+ years
Trackdays: 10+

Bike(s):
2009 Honda CBR 1000RR ABS
2011 EX250NinjaR
2001 Yamaha TTR-L (sold to Jimrad)
2015 KTM RC 390 CUP






Are you sure everything was hooked up properly? I would double check everything.
__________________
BRAWP
CraigRR is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2013, 01:17 AM   #3
aznconquerer
Senior Member
 
aznconquerer's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: south west houston
Feedback Rating: (1)
Posts: 421

Experience: 1-3 months

Bike(s):
1992 Honda VFR750 street fighter
1986 Yamaha FZ600 project bike








ill double check but im afraid i damage the engine or something.....
aznconquerer is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2013, 01:24 AM   #4
CraigRR
CMRA # 147
 
CraigRR's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Crosby
Feedback Rating: (3)
Posts: 8,868

Experience: 10+ years
Trackdays: 10+

Bike(s):
2009 Honda CBR 1000RR ABS
2011 EX250NinjaR
2001 Yamaha TTR-L (sold to Jimrad)
2015 KTM RC 390 CUP






Could just be extra fuel causing the backfire if it has been sitting awhile. I would roll it outside and start it up.
__________________
BRAWP
CraigRR is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2013, 01:31 AM   #5
Slovy
BRAWP Racing
 
Slovy's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Downtown Houston
Feedback Rating: (1)
Posts: 1,212

Experience: 2 years
Trackdays: 8

Bike(s):
2003 Honda CBR 600rr






Lol don't be scared man, you did NOT blow your engine. It's just flooding the cylinders and finally igniting.

Something is hooked up wrong , I promise you. Make sure you don't have 2 lines switched by accident


Take a deep breath. Your bike
Is fine!!!
Slovy is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2013, 02:41 AM   #6
aznconquerer
Senior Member
 
aznconquerer's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: south west houston
Feedback Rating: (1)
Posts: 421

Experience: 1-3 months

Bike(s):
1992 Honda VFR750 street fighter
1986 Yamaha FZ600 project bike








LOL im sooooo noob....so its normal for that back fire....ty ill double check and see what i did wrong.....
aznconquerer is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2013, 10:18 AM   #7
Slovy
BRAWP Racing
 
Slovy's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Downtown Houston
Feedback Rating: (1)
Posts: 1,212

Experience: 2 years
Trackdays: 8

Bike(s):
2003 Honda CBR 600rr






Not normal at all no. But a good sign that something is not in the correct order. You don't have your plugs and coils in the wrong order do you
__________________
2jfnodv
Slovy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Advertisement


All times are GMT -5. The time now is 05:50 PM.


MotoHouston.com is not responsible for the content posted by users.
Privacy Policy