MotoHouston.com MotoHouston.com
Register Members List Member Map Media Calendar Garage Forum Home Mark Forums Read

Go Back   MotoHouston.com > General Discussion > General Discussion (Moto Related)
Forgot info?

Welcome to MotoHouston.com! You are currently viewing our forums as a guest which gives you limited access to the community. By joining our free community you will have access to great discounts from our sponsors, the ability to post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, free email, classifieds, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free, join our community!

Register Today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.


Like us on Facebook! Regular shirt GIVEAWAYS and more

Advertisement

Reply
Share This Thread: 
Subscribe to this Thread Thread Tools
Old 10-23-2006, 09:08 PM   #1
Gryphin
09 r1!
 
Gryphin's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Houston
Feedback Rating: (9)
Posts: 4,214

Experience: 4 years
Trackdays: 2

Bike(s):
09 Yamaha R1
06 Ninja ZX-6R (RIP)



Member Garage





Send a message via AIM to Gryphin
License Test Pre-test(how do you score?)

Just as the title says. Now I do not know 100% that all these questions will be on the test, but I heard that the test is only 20 Questions. And I know for a fact that the last 5 Questions are on the test.

1) A plastic shatter-resistant face shield:
a. Is not necessary if you have a windshield.
b. only protects your eyes
c. helps protect your whole face
d. Does not protect your face as well as goggles.
2) More than half of all crashes:
a. occur at speeds greater than 35 mph.
b. happen at night.
c. are caused by worn tires.
d. involve riders who have ridden their motorcycles less than six months.
3) When riding you should:
a. turn your head and shoulders to look through turns.
b. keep your arms straight.
c. keep your knees away from the gas tank.
d. turn just your head and eyes to look where you are going.
4) Usually, a good way to handle tailgaters is to:
a. Change lanes and let them pass.
b. Use your horn and make obscene gestures.
c. Speed up to put distance between you and the tailgater.
d. ignore them.
5) To reduce your reaction time, you should:
a. Ride slower than the speed limit.
b. Cover the clutch and the brakes.
c. Shift into neutral when slowing.
d. Pull in the clutch when turning.
6) Making Eye contact with other drivers:
a. is a good sign they see you.
b. is not worth the effort it takes.
c. doesn’t mean that the driver will yield.
d. guarantees that the other driver will yield to you.
7) Reflective clothing should:
a. Be worn at night.
b. Be worn during the day.
c. Not be worn.
d. be worn day and night.
8) The best way to stop quickly is to:
a. use the front brake only.
b. use the rear brake first.
c. throttle down and use the front brake.
d. use both brakes at the same time.
9) When it starts to rain it is usually best to:
a. ride in the center of the lane.
b. pull off to the side until the rain stops.
c. ride in the tire tracks left by cars.
d. increases your speed.
10) If your motorcycle starts to wobble:
a. accelerate out of the wobble
b. use the brake gradually.
c. grip the handlebars firmly and close the throttle gradually.
d. downshift.
11) If you are chased by a dog:
a. kick it away.
b. stop until the animal loses interest.
c. swerve around the animal.
d. approach the animal slowly, then speed up.
12) Passengers should:
a. lean as you lean.
b. hold on to the motorcycle seat.
c. sit as far back as possible.
d. never hold onto you.
13) When riding in a group, inexperienced riders should position themselves:
a. just behind the leader.
b. in front of the group.
c. at the tail end of the group.
d. beside the leader.
14) If you wait an hour for each drink before riding:
a. you cannot be arrested for drinking and riding.
b. your riding skills will not be affected.
c. side effects from the drinking may still remain.
d. you will be okay as long as you ride slowly.

Answers: 1-C. 2-D. 3-D. 4-A. 5-B. 6-C. 7-D. 8-D. 9-C. 10-C. 11-D. 12-A. 13-A. 14-C.

1) It is MOST important to flash your brake light when:
a. Someone is following too closely.
b. You will be slowing suddenly.
c. There is a stop sign ahead.
d. Your signals are not working.
2) The FRONT brakes supplies how much of the potential stoping power?
a. About one-quarter.
b. About one-half.
c. About three-quarters.
d. All of the stopping power.
3) To swerve correctly:
a. Shift your weight quickly.
b. Turn the handlebars quickly.
c. Press the handgrip in the direction of the turn.
d. Press the handgrip in the opposite direction of the turn.
4) If a tire goes flat while riding, and you must stop, it is usually best to:
a. Relax on the handlegrips.
b. Shift your weight toward the good tire.
c. Brake on the good tire and steer to the side of thhe road.
d. Use both brakes and stop quickly.
5) The car below is waiting to enter the intersection. It is best to:
a. Make eye contact with the driver.
b. Reduce speed and be ready to react.
c. Maintain speed and position.
d. Maintain speed and move right.
bikequestion

Answers: 1-B. 2-C. 3-C. 4-C. 5-B.
__________________
Quote:
We as riders know the risks we take everytime we put that kickstand up and twist the throttle.
Gryphin is offline   Reply With Quote
Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Motorcycle license test A-BOY General Discussion (Moto Related) 28 03-05-2013 08:21 PM
Insurance license test RojerLockless Off Topic 7 12-18-2008 04:48 PM
Info on mfs and license test!? samv1368 New Riders and MSF Course Info 15 03-21-2008 10:52 AM
Getting State Inspectors License...Anyone have a test Cheat sheet? Slowkat Off Topic 0 06-26-2007 09:32 PM
Advertisement
Old 10-23-2006, 09:09 PM   #2
TxVrod
Senior Member
 
TxVrod's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Arlington, TX
Feedback Rating: (0)
Posts: 3,233












If you're talking about the written (computer) DPS test, mine only had 14. I scored 100%. I think it's adaptive, though.
TxVrod is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 09:18 PM   #3
mightymouse1
Senior Member
 
mightymouse1's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: LaMarque
Feedback Rating: (0)
Posts: 375

Experience: 6 years

Bike(s):
2006 gsxr 1000









i had 15. i missed one.if you start to miss alot it will go to 20.
mightymouse1 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 03:28 PM   #4
Dumptruck
Senior Member
 
Dumptruck's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Richmond TX
Feedback Rating: (0)
Posts: 289

Experience: 8 years

Bike(s):
None
03 GSXR 1K Canadian Edition SOLD
05 SV650S SOLD
89 Katana SOLD






Is it really this easy?
Dumptruck is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 03:29 PM   #5
BigComfy
Senior Member
 
BigComfy's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: under a rock
Feedback Rating: (3)
Posts: 24,334

Experience: 1-3 months
Trackdays: 10+

Bike(s):
SV1k (sold)
CRB6 Track Bike (sold)
Daytona 1200 (parted)
1st Gen FZ1 (sold)
1st Gen SV650 (sold)

Member Garage


yeap. welcome to the US where anyone can drive legally even me
__________________
"I haven't seen the crash, but I think Marc needs to be penalized for two or three seasons! Until I stop racing!"-VR46
BigComfy is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 03:29 PM   #6
alrova
- LSTD - From 0 to Snail
 
alrova's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: NW-Houston
Feedback Rating: (1)
Posts: 3,861

Experience: 1-3 months
Trackdays: 1

Bike(s):
09 ZX-6R









Send a message via MSN to alrova Send a message via Yahoo to alrova
Quote:
Originally Posted by TxVrod
If you're talking about the written (computer) DPS test, mine only had 14. I scored 100%. I think it's adaptive, though.

+1
__________________
--Alberto--
New weapon - "Green Hornet Kato Style powered by Stoner's blood drop stolen by Melandri injected by Lascorz"
alrova is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 03:30 PM   #7
alrova
- LSTD - From 0 to Snail
 
alrova's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: NW-Houston
Feedback Rating: (1)
Posts: 3,861

Experience: 1-3 months
Trackdays: 1

Bike(s):
09 ZX-6R









Send a message via MSN to alrova Send a message via Yahoo to alrova
Quote:
Originally Posted by bigcomfynumero2
yeap. welcome to the US where anyone can drive legally even me

Take it in spanish LOL
__________________
--Alberto--
New weapon - "Green Hornet Kato Style powered by Stoner's blood drop stolen by Melandri injected by Lascorz"
alrova is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 03:31 PM   #8
BigComfy
Senior Member
 
BigComfy's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: under a rock
Feedback Rating: (3)
Posts: 24,334

Experience: 1-3 months
Trackdays: 10+

Bike(s):
SV1k (sold)
CRB6 Track Bike (sold)
Daytona 1200 (parted)
1st Gen FZ1 (sold)
1st Gen SV650 (sold)

Member Garage


no habla but je parle francais
__________________
"I haven't seen the crash, but I think Marc needs to be penalized for two or three seasons! Until I stop racing!"-VR46
BigComfy is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 03:31 PM   #9
thatboygeorge
powpows ftw
 
thatboygeorge's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: pasadena
Feedback Rating: (0)
Posts: 6,444

Experience: 5 years

Bike(s):
05 r6









Send a message via AIM to thatboygeorge
Quote:
Originally Posted by alrova
Take it in spanish LOL
lol
__________________
Quote:
Originally Posted by B.S. Motorsports View Post
please if it wasnt for me neither of yall would be stunntin yall would still be doing power woolies in 1rst gear haha....
thatboygeorge is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 03:32 PM   #10
alrova
- LSTD - From 0 to Snail
 
alrova's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: NW-Houston
Feedback Rating: (1)
Posts: 3,861

Experience: 1-3 months
Trackdays: 1

Bike(s):
09 ZX-6R









Send a message via MSN to alrova Send a message via Yahoo to alrova
Quote:
Originally Posted by bigcomfynumero2
no habla but je parle francais

I don't think we have that many french illegals to have it in French LOL:laughing6
__________________
--Alberto--
New weapon - "Green Hornet Kato Style powered by Stoner's blood drop stolen by Melandri injected by Lascorz"
alrova is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 03:36 PM   #11
BigComfy
Senior Member
 
BigComfy's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: under a rock
Feedback Rating: (3)
Posts: 24,334

Experience: 1-3 months
Trackdays: 10+

Bike(s):
SV1k (sold)
CRB6 Track Bike (sold)
Daytona 1200 (parted)
1st Gen FZ1 (sold)
1st Gen SV650 (sold)

Member Garage


Quote:
Originally Posted by alrova
I don't think we have that many french illegals to have it in French LOL:laughing6
merde:laughing6
__________________
"I haven't seen the crash, but I think Marc needs to be penalized for two or three seasons! Until I stop racing!"-VR46
BigComfy is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 03:54 PM   #12
Mrs. ~T~
formerly known as C 1/2
 
Mrs. ~T~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 290 @ huffmeister
Feedback Rating: (8)
Posts: 12,989


Bike(s):
2006 GSXR 600









Send a message via AIM to Mrs. ~T~
i have to take the test on the 3rd
Mrs. ~T~ is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 03:57 PM   #13
therky42
Senior Member
 
therky42's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Feedback Rating: (1)
Posts: 2,636


Bike(s):
2006 VTX 1300C, YZ 250









i only answered 14 also, such a joke!
__________________
:topsecret
therky42 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 04:01 PM   #14
Mrs. ~T~
formerly known as C 1/2
 
Mrs. ~T~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 290 @ huffmeister
Feedback Rating: (8)
Posts: 12,989


Bike(s):
2006 GSXR 600









Send a message via AIM to Mrs. ~T~
im not sure of the # but you only have to answer 15. if you miss more u get more. if u dont get any wrong u only have to go to 14 otherwise its 20
Mrs. ~T~ is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 04:04 PM   #15
texlurch
Official MH tag inspector
 
texlurch's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Smack dab in the middle of Colo
Feedback Rating: (2)
Posts: 10,236

Experience: 10+ years
Trackdays: 1

Bike(s):
04 ZX-10R
02 ZX-12R BOTM 12/11
00 ZX-12R
07 GSXR 600
00 TL1000R BOTM 07/12 (sold)

Member Garage





There is at least two more, one with a RR track at 45 deg and a car in the other lane, and one with 3 lanes, cars on both sides and the bike in the middle lane. I missed that one because I never ever ride in the center of the lane if I can help it.
__________________
sig pic
A wise man once told me: "No matter how fine she is, just remember. Somewhere, someone is tired of her !"
.
.... Home of the "Black Ninja's"
texlurch is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2006, 11:38 AM   #16
dbonezny
BaDD NeWz
 
Join Date: Jun 2006
Location: H-Town
Feedback Rating: (0)
Posts: 828


Bike(s):
non fo now









Send a message via AIM to dbonezny
15/20.........................:BangHead: I got 5 stupid alcohol related questions......
__________________
Matt S. 10/07
www.myspace.com/iyaracing
dbonezny is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2006, 11:59 AM   #17
YankeeR6
Lets ride!!
 
YankeeR6's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 290 & 1960
Feedback Rating: (0)
Posts: 7,001


Bike(s):
06 R6 50th A.E.









Send a message via AIM to YankeeR6 Send a message via Yahoo to YankeeR6
I had 15 questions, missed one.
__________________
http://www.myspace.com/yankee68

sig600x150
YankeeR6 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2006, 01:06 PM   #18
texasyankee
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Sugar Land
Feedback Rating: (0)
Posts: 370

Experience: 10+ years
Trackdays: 10+

Bike(s):
Harley Low Rider
Kawi ZX6R (Track)








The government, in its efficent mode, thinks this way. The test is 20 questions long (five points per question) and the passing grade in 70 percent. Therefore once a test taker answers 14 questions correctly, he has passed and the test stops, saving us time and the government money. Don't you wish all the government were this protective of our time and money.
texasyankee is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2006, 01:48 PM   #19
Mr. Unassailable
1-20-2013-Change we need
 
Join Date: Oct 2006
Feedback Rating: (6)
Posts: 19,792

Experience: 10+ years
Trackdays: 10+






Member Garage





Quote:
Originally Posted by bigcomfynumero2
yeap. welcome to the US where anyone can drive legally even me
+1
they still let me drive too, as a matter of a fact I've only lost my license once and it was for street racing in a truck. :icon_bigg

I went in without studying before I bought my first street bike and got 13/15 (i missed both ?s about alcohol *something about what does it effect first balance(<---correct answer), vision, hearing, ect... and i dont remember the other one*)
__________________
Retired
tracksig
Mr. Unassailable is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2006, 02:01 PM   #20
Gryphin
09 r1!
 
Gryphin's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Houston
Feedback Rating: (9)
Posts: 4,214

Experience: 4 years
Trackdays: 2

Bike(s):
09 Yamaha R1
06 Ninja ZX-6R (RIP)



Member Garage





Send a message via AIM to Gryphin
thread back from death.. whoa..
__________________
Quote:
We as riders know the risks we take everytime we put that kickstand up and twist the throttle.
Gryphin is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Advertisement


All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.


MotoHouston.com is not responsible for the content posted by users.
Privacy Policy