MotoHouston.com MotoHouston.com
Register Members List Member Map Media Calendar Garage Forum Home Mark Forums Read

Go Back   MotoHouston.com > General Discussion > General Discussion (Moto Related)
Forgot info?

Welcome to MotoHouston.com! You are currently viewing our forums as a guest which gives you limited access to the community. By joining our free community you will have access to great discounts from our sponsors, the ability to post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, free email, classifieds, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free, join our community!

Register Today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.


Like us on Facebook! Regular shirt GIVEAWAYS and more

Advertisement

Reply
Share This Thread: 
Subscribe to this Thread Thread Tools
Old 12-27-2010, 07:11 PM   #1
Travis
Member
 
Travis's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Lake Jackson
Feedback Rating: (0)
Posts: 39

Experience: 4-8 months

Bike(s):
2004 gsxr 600









04 gsxr 600 problem

Hey don't know what section to put this in can move it
If needed, got my 04 gsxr running good and rode yesterday for a couple hours, stopped at bucees to get gas last night because my gas light was on I didn't even make it out of the parking lot before it died and couldn't get it started back up at all, tried push starting and everything, today I checked the kill switch, drained gas put new gas in checked everything I could think of pulled plugs and it had spark and everything idk what else I should check any ideas
Travis is offline   Reply With Quote
Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
gsxr 600 STVA problem tony66 How To's and Q & A's 1 11-06-2013 11:07 PM
04 GSXR 600 Fuel Problem? Help please! SPiN Performance and Modifications 17 11-05-2011 09:41 AM
Problem with gsxr 600 snoopy281 How To's and Q & A's 19 06-24-2010 06:34 PM
04 gsxr gauge problem justtrustme81 How To's and Q & A's 2 05-09-2010 11:28 PM
'01 GSXR 600 start problem. Josue How To's and Q & A's 16 01-15-2009 02:22 PM
Advertisement
Old 12-27-2010, 07:17 PM   #2
omer
SMR
 
omer's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: THE S.W.A.T
Feedback Rating: (0)
Posts: 2,379

Experience: 10+ years

Bike(s):
whatever is at the shop at the time ;)
2010 r1
2009 CBR1000RR
2006 GSXR600
2008 ZX10R



new battery
__________________
omer is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 07:22 PM   #3
Azylum
The Chosen One
 
Azylum's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ellington
Feedback Rating: (23)
Posts: 39,629

Experience: 8 years
Trackdays: 2











is it turning over at all and just not starting? or is it not even turning over?
__________________
motohoustonlogo
Bringing back the old school.
Azylum is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 07:46 PM   #4
MrT713
Grand Kushi
 
MrT713's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: sw/sugarland
Feedback Rating: (0)
Posts: 744

Experience: 5 years
Trackdays: 4

Bike(s):
2003 gsxr 600
2007 gsxr 600 Track








Battery
MrT713 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 08:24 PM   #5
theonepr83
king of 600 zx6r 636
 
theonepr83's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Feedback Rating: (0)
Posts: 529

Experience: 5 years

Bike(s):
2013 soft tail slim
2007 gsxr 600 my ex
2006 636




Cheack your relays bro and see if your gas pump is turning on
theonepr83 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 09:47 PM   #6
Travis
Member
 
Travis's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Lake Jackson
Feedback Rating: (0)
Posts: 39

Experience: 4-8 months

Bike(s):
2004 gsxr 600









Turns over just fine just won't start up fuel pump priming and everything if it's turning Over the battery could still be a issue? The plugs were wet and black i got some new ones a sec ago gonna try to replace them
Travis is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 09:50 PM   #7
Azylum
The Chosen One
 
Azylum's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ellington
Feedback Rating: (23)
Posts: 39,629

Experience: 8 years
Trackdays: 2











if the plugs are wet that sounds like an ignition problem.
__________________
motohoustonlogo
Bringing back the old school.
Azylum is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 10:47 PM   #8
JMAC
Senior Member
 
JMAC's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Spring
Feedback Rating: (0)
Posts: 1,888


Bike(s):
Ninja









Check ground
JMAC is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 11:19 PM   #9
superkat
Banned
 
Join Date: Sep 2008
Location: downtown
Feedback Rating: (3)
Posts: 2,095

Trackdays: 1

Bike(s):
954rr sold
2001 kawi zx6r sold
o2 eff 4 easy
honda fiddy

Member Garage





User is banned

.
superkat is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 11:27 PM   #10
Azylum
The Chosen One
 
Azylum's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ellington
Feedback Rating: (23)
Posts: 39,629

Experience: 8 years
Trackdays: 2











Quote:
Originally Posted by superkat View Post
Check the make shoulda bought a honda.lol check your tip sensor kickstand switch it could be the stator or rectifier also
he said its turning over but not starting. none of those are symptomatic to his problem.
__________________
motohoustonlogo
Bringing back the old school.
Azylum is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 12:02 AM   #11
theonepr83
king of 600 zx6r 636
 
theonepr83's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Feedback Rating: (0)
Posts: 529

Experience: 5 years

Bike(s):
2013 soft tail slim
2007 gsxr 600 my ex
2006 636




have you check your ignition make sure all your wire are in good shape
theonepr83 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 12:02 AM   #12
theonepr83
king of 600 zx6r 636
 
theonepr83's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Feedback Rating: (0)
Posts: 529

Experience: 5 years

Bike(s):
2013 soft tail slim
2007 gsxr 600 my ex
2006 636




or your starter relay
theonepr83 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 12:43 AM   #13
addiction
Mexican Member
 
addiction's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Cypress
Feedback Rating: (0)
Posts: 311

Experience: 4 years
Trackdays: 3

Bike(s):
01 SV650N (sold)
07 GSXR 600 (sold)
04 Ducati Monster 620 (sold)
00 TL1000R (sold)
08 Triumph Daytona 675

Member Garage





I would have to say trip sensor or neutral switch but you did say you had spark. Hmmm. Four things you need: spark, fuel,compression, and exhaust if you gave all four than it should start or sputter. I don't think you have spark though. I would recheck that.
addiction is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 12:49 AM   #14
Travis
Member
 
Travis's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Lake Jackson
Feedback Rating: (0)
Posts: 39

Experience: 4-8 months

Bike(s):
2004 gsxr 600









yeah the wires going from the ignition switch to the harness is missing the harness but he put male and femal connectors on them but notice if i unplug any of them the fuel wont prime or itl throw a code, so i figured they were connected good i changed the plugs and still not starting its just weird its not throwing any codes or anything, i just had the stator cover off last week to replace the gasket but really didnt do anything except take cover off replace gasket and put it back on so dont see how that could be messed up, i need a checklist or something to see what all i should check tommaro lol such a headache finnaly got 2 days of riding in and its just gonna die like this
Travis is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 12:51 AM   #15
Travis
Member
 
Travis's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Lake Jackson
Feedback Rating: (0)
Posts: 39

Experience: 4-8 months

Bike(s):
2004 gsxr 600









Quote:
Originally Posted by addiction View Post
I would have to say trip sensor or neutral switch but you did say you had spark. Hmmm. Four things you need: spark, fuel,compression, and exhaust if you gave all four than it should start or sputter. I don't think you have spark though. I would recheck that.
i looked at the tip sensor didnt open it up or anything is there anyway i can jump it out or anything? how else could i check for spark i mean i took the plug out hooked it up and grounded it out and it was sparkng?
Travis is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 12:58 AM   #16
Azylum
The Chosen One
 
Azylum's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ellington
Feedback Rating: (23)
Posts: 39,629

Experience: 8 years
Trackdays: 2











if your plugs are wet thats an indication of no spark because nothing is burning the fuel. start there and work your way back. google an FSM for your bike, or search gixxer.com for some tech advice. im putting money on an ignition problem, which is relatively no big deal.
__________________
motohoustonlogo
Bringing back the old school.
Azylum is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 08:57 AM   #17
bluewave18
Safety Third
 
bluewave18's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: S.E.
Feedback Rating: (0)
Posts: 34,121

Experience: 10+ years

Bike(s):
08 Busa
03 XR 50








You could have gotten was. Dump that . Start with the obvious. It ran prior to the gas. Rule out the gas first
bluewave18 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 09:06 AM   #18
Travis
Member
 
Travis's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Lake Jackson
Feedback Rating: (0)
Posts: 39

Experience: 4-8 months

Bike(s):
2004 gsxr 600









I dumped the gas and got some new gas that was my first idea lol, what are the chances it's the crankshaft position sensor?
Travis is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 09:07 AM   #19
yeoljb
YeOlJBibbles
 
yeoljb's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Deer Park
Feedback Rating: (1)
Posts: 1,024

Experience: 2 years

Bike(s):
2003 Vitacci Scooter (50cc)




Member Garage





Quote:
Originally Posted by bluewave18 View Post
You could have gotten was. Dump that . Start with the obvious. It ran prior to the gas. Rule out the gas first
Even if he got "bad" gas it should at least start. It might run like a$$ but it should start. I agree with Azylum, sounds like an ignition problem.
yeoljb is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 09:09 AM   #20
bluewave18
Safety Third
 
bluewave18's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: S.E.
Feedback Rating: (0)
Posts: 34,121

Experience: 10+ years

Bike(s):
08 Busa
03 XR 50








If he is getting spark like he says, ignition is likely good.
bluewave18 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Advertisement


All times are GMT -5. The time now is 11:06 AM.


MotoHouston.com is not responsible for the content posted by users.
Privacy Policy